Traineeplatsen är inte tillgänglig längre

Tyvärr, traineeplatsen är inte tillgänglig längre.

Visa tillgängliga platser

Region Kalmar län söker trainee – teknisk applikationsspecialist

Region Kalmar läns IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av Region Kalmar läns kärnverksamhet och en förutsättning för den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns 180 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Vi erbjuder dig en traineeplats som teknisk applikationsspecialist där du bidrar till digitaliseringen inom Region Kalmar län. Vi arbetar i en komplex IT-miljö för att stödja tekniskt avancerade verksamheter och levererar IT-lösningar som skapar nytta och god vård för regionens invånare. Traineeprogrammet pågår under 12 månader, efter det finns eventuellt möjlighet till en fortsättning.

Som teknisk applikationsspecialist har du ett tekniskt ansvar för införande av nya system, förvaltning och vidareutveckling samt avveckling av system. Du är delaktig i att effektivisera och förbättra den tekniska miljön för att kunna möta framtida utveckling.

Merparten av systemen är byggda på Microsoft-teknik, även om andelen som använder container-teknik baserad på Linux/OpenShift är ökande. Förutom det tekniska arbetet med applikationsdrift har du dialog med de olika verksamheterna för planering, underhåll, ändringshantering, utveckling och problemlösning. Din placering är i våra trivsamma lokaler i centrala Kalmar.

Läs gärna mer om att jobba med IT inom Region Kalmar län (https://www.regionkalmar.se/jobba-hos-oss/din-utveckling-och-karriar/jobba-med-it/)

Vem är du?

  • Du har akademisk utbildning inom IT. Din examen får inte vara äldre än 18 månader.
  • Det är meriterande om du har kunskap inom områden som applikationsdrift, databaser, serveroperativsystem, nätverk eller säkerhet.
  • Du är en person som värdesätter samarbete och tycker om att dela med dig av din kunskap. För dig är det lätt att kommunicera både i tal och skrift och du trivs med att variera din dag med att arbeta i såväl team som självständigt.

Du får:

  • Vara en del av länets största och mest komplexa IT-arbetsplats
  • Insikt i hur vi driver en tillgänglig och säker IT-miljö
  • Möjlighet att använda och utveckla dina tekniska kunskaper med erfarna kollegor
  • Stöd i din personliga utveckling

Om programmet

Smart Start är ett samarbete mellan Sydsvenska Handelskammaren, Linnéuniversitetet, Region Kalmar Län, Region Kronoberg och Region Blekinge. Syftet är att få de unga talanger som utbildas i regionen att stanna kvar även efter examen men också att locka hemvändare och andra som vill ha en smart start på sin karriär. Regionerna och Handelskammaren arbetar strategiskt för att säkra kompetensen hos företag i regionen och initiativet är en del av det arbetet.

Programmet är en fantastisk möjlighet att utveckla din kompetens, bygga nätverk, både sociala och professionella, och knyta värdefulla kontakter för din fortsatta utveckling. Det 12 månader långa programmet innehåller 8 moduler av olika teman som genomförs i grupp tillsammans med andra trainees från olika företag och branscher i Kronoberg-Kalmar och Blekinge.

Region Kalmar läns IT anställer traineen under ett års tid samtidigt som hen deltar i ett utbildningsprogram i Smart Starts regi. Smart Start står för marknadsföringen av traineetjänsterna och den första delen av rekryteringsprocessen. Slutintervjuer och eventuella tester sköts av Region Kalmar läns IT.

Praktisk information

Programmet startar i september 2022. Vi arbetar med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju före sista ansökningsdag, skicka därför gärna in din ansökan redan idag. Placeringsort är Kalmar. Under traineeprogrammet har du en allmän visstidsanställning, efter det finns eventuellt möjlighet till en fortsättning.

Tillträde i september 2022