Regional utvecklingsförvaltning ingår i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Förvaltningen arbetar med tillväxt- och utvecklingsfrågor i Kalmar län genom att stimulera och bidra till hållbar tillväxt och samhällsplanering, god miljö, hälsa, bildning, samt tillgång till kultur i hela länet. Vi samverkar med aktörer i och utanför länet inom olika områden som näringsliv, miljö, infrastruktur, samhällsplanering, landsbygdsutveckling, kompetens, kultur och biblioteksutveckling. Vi skapar och deltar i nätverk samt arbetar med finansiering av utvecklingsinsatser som syftar till att gynna länets utveckling. I förvaltningen ingår regionens fyra folkhögskolor; Gamleby, Högalid, Vimmerby och Öland.
Vi erbjuder en traineeplats till dig som är samhällsanalytiker och intresserad av samhället och dess utveckling. Du kommer i dialog med kollegor ta fram underlag och analyser som ligger till grund för olika vägval och politiska beslut i form av strategier, handlingsplaner med mera inom regional utveckling. Du kommer göra nulägesanalyser, prognoser och följa upp olika insatser. Arbetet innebär också att skriva rapporter samt muntligt föredra resultaten av dina analyser. Tjänsten är placerad i den regionala utvecklingsförvaltningens administrativa stab.
Läs gärna mer om att jobba med IT inom Region Kalmar län (https://www.regionkalmar.se/jobba-hos-oss/din-utveckling-och-karriar/jobba-med-it/)
Vem är du?
- Du har en akademisk examen på kandidatnivå, där minst 15 hp i statistik ingår, samt gärna en högre examen inom ett samhällsvetenskapligt eller humanistiskt område. Din examen får inte vara äldre än 18 månader.
- Du är analytisk, noggrann och stimuleras av att samarbeta med kollegor.
- Du hanterar gärna datainsamling, analys och visualisering av data samt av att skriva rapporter. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med databaser och statistiska programvaror, exempelvis STATA, R eller SPSS. Kunskaper i geografiska informationssystem (GIS) är också meriterande.
- Du lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt sätt och är lösningsfokuserad.
- Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, är pedagogisk och kan beskriva komplicerade samband på ett begripligt sätt.
Du får:
- Bidra till länets utveckling i en politiskt styrd organisation
- Insikt i samhällets flernivåstyrning på lokal-, regional, nationell och EU-nivå
- Möjlighet att utveckla din kompetens tillsammans med erfarna kollegor
- Dagligen nya kunskaper och insikter
- Stöd i din personliga utveckling
Om programmet
Smart Start är ett samarbete mellan Sydsvenska Handelskammaren, Linnéuniversitetet, Region Kalmar Län, Region Kronoberg och Region Blekinge. Syftet är att få de unga talanger som utbildas i regionen att stanna kvar även efter examen men också att locka hemvändare och andra som vill ha en smart start på sin karriär. Regionerna och Handelskammaren arbetar strategiskt för att säkra kompetensen hos företag i regionen och initiativet är en del av det arbetet.
Programmet är en fantastisk möjlighet att utveckla din kompetens, bygga nätverk, både sociala och professionella, och knyta värdefulla kontakter för din fortsatta utveckling. Det 12 månader långa programmet innehåller 8 moduler av olika teman som genomförs i grupp tillsammans med andra trainees från olika företag och branscher i Kronoberg-Kalmar och Blekinge.
Region Kalmar läns IT anställer traineen under ett års tid samtidigt som hen deltar i ett utbildningsprogram i Smart Starts regi. Smart Start står för marknadsföringen av traineetjänsterna och den första delen av rekryteringsprocessen. Slutintervjuer och eventuella tester sköts av Region Kalmar läns IT.
Praktisk information
Programmet startar i september 2022. Vi arbetar med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju före sista ansökningsdag, skicka därför gärna in din ansökan redan idag. Placeringsort är Kalmar. Under traineeprogrammet har du en allmän visstidsanställning med stora möjligheter till nästa steg i din karriär inom Region Kalmar län efter avslutat program.
Tillträde i september 2022