Traineeplatsen är inte tillgänglig längre

Tyvärr, traineeplatsen är inte tillgänglig längre.

Visa tillgängliga platser

IST söker Software Developer Trainee

Ta din karriär, IST och Edtech till nästa nivå – bli vår Software Developer Trainee i höst!

Är du en nyexad student som vill göra världen till en bättre plats? Är du nyfiken på hur tech kan användas för att skapa nytta för fler? Vill du arbeta med den nyaste teknologin för att skapa positiv förändring inom utbildning? Sök nu och bli vår nästa Software Developer trainee!

IST har över 5 miljoner användare, 450 medarbetare och 9 kontor. Från Boden i norra Sverige till Schmalkalden i centrala Tyskland. Vi är Skandinaviens ledande edtechföretag!  

I över 35 år har vi gjort vardagen enklare för elever, föräldrar, lärare och skolledare. Tillsammans med våra användare utvecklar vi framtidens digitala lösningar för ett bättre lärande. Vi kombinerar teknisk kompetens med arbetslivserfarenhet från skolan, och tillsammans förändrar vi världen. Vill du också göra skillnad? Välkommen till oss!

Nu erbjuder vi nu en traineetjänst hos oss på IST – för dig som vill starta din karriär på ett företag som gör skillnad, på riktigt! Som Software Development Trainee hos oss ingår Du i vår utvecklingsorganisation och är en del av ett av våra tvärfunktionella utvecklingsteam bestående av utvecklare, testare, Tech Lead och Product Owner.

Vi tror på självstyrande team. Det ger dig frihet, ansvar och möjlighet att bli involverad i utvecklingen av de system som ditt team ansvarar för, och gör jobbet tekniskt utmanande och roligt för alla!

Vi strävar efter en verkligt innovativ kultur och använder oss av flera metoder för att öka innovation. Vi använder modern teknik som Docker, Rancher/Kubernetes, Vue.js och Octopus Deploy och utvärderar ständigt hur vi kan bli ännu bättre.

Du får:

  • En anställning som Software Developer på IST Group AB
  • Stöd i din utveckling som Software Developer genom en personlig handledare under 12 månader
  • Lära känna IST och våra produkter och processer samtidigt som du får utbildning i bland annat ledarskap och projektledning via Traineeprogrammet

Vem är du?

  • Har en universitets- eller högskoleexamen inom tech, gärna Programvaruteknik, Civilingenjör i mjukvaruteknik eller motsvarande. Din examen ska inte vara äldre än 18 månader.
  • Har erfarenhet av Java och JavaScript – eller liknande kodspråk
  • Behärskar svenska och engelska flytande.
  • Visar stort ansvar, får saker att hända och välkomnar positiv förändring. Du trivs med att arbeta som del av ett team och har en god kommunikativ förmåga.

Om programmet

Smart Start är ett samarbete mellan Sydsvenska Handelskammaren, Linnéuniversitetet, BTH, Region Kalmar Län, Region Kronoberg och Region Blekinge. Syftet är att få unga talanger som utbildas i regionen att stanna kvar även efter examen men också att locka hemvändare och andra som vill ha en smart start på sin karriär. Detta för att säkra kompetensen hos företagen i regionen.

Företaget anställer traineen under ett års tid samtidigt som hen deltar i ett utbildningsprogram i Smart Starts regi. Smart Start står för marknadsföringen av traineetjänsterna och den första delen av rekryteringsprocessen. Slutintervjuer sköts av IST Group AB.

Programmet ger en fantastisk möjlighet att utveckla din kompetens, bygga sociala och professionella nätverk och knyta värdefulla kontakter för din fortsatta utveckling inom företaget. Det 12 månader långa programmet innehåller 8 moduler av olika teman som genomförs i grupp tillsammans med andra trainees från olika företag och branscher i region sydost.

Praktisk info

Programmet startar i september 2022. Du anställs med en allmän visstidsanställning under traineeperioden med goda möjligheter till tillsvidareanställning efter avslutat program. Placeringsort för tjänsten är i Växjö.


Tillträde i september 2022