Traineeplatsen är inte tillgänglig längre

Tyvärr, traineeplatsen är inte tillgänglig längre.

Visa tillgängliga platser

Affärsutvecklare -civilingenjör eller Master inom el/energi

Är du intresserad av digitalisering, förnybar el, elektrifiering av transportsektorn samt energilagring så erbjuder Holtab en spännande och utmanande trainee tjänst. Hos oss får du möjlighet att starta din karriär i ett framåtriktat industriföretag med hållbarhet som ledstjärna.

Alla delar av samhället kommer att beröras av den energiomställning som behövs för att möta klimatutmaningen, energilandskapet utvecklas ständigt. En viktig pusselbit för att möjliggöra omställningen är att utveckla nya innovativa hållbara tekniklösningar. Nya lösningar behövs på många områden, därför vill Holtab förstärka med en trainee inom affärsutveckling med fokus på utveckling av vårt kunderbjudande.

Om tjänsten

Under traineeperioden på ett år kommer du att;

 • Utvärdera affärsmodeller och expansionsstrategier
 • Bidra i arbetet med att ta fram strategiplaner
 • Analysera befintligt erbjudande och marknad med förslag till utveckling för stärkt kundnöjdhet, konkurrenskraft och lönsamhet
 • Analysera det egna bolaget, konkurrentlandskapet och marknaden
 • Ta fram presentationsmaterial och beslutsunderlag
 • Delta i större företagsövergripande utvecklingsprojekt

Du kommer arbeta i nära samarbete med företagets Strategi- och affärsutvecklingschef men också tillsammans med vårt säljteam och teknikutveckling. Du kommer även att ha kontakt med kunder, branschnätverk och leverantörer.

Om Traineeprogrammet

Smart Start är ett samarbete mellan Sydsvenska Handelskammaren, BTH, Linnéuniversitetet, Region Kalmar Län, Region Kronoberg samt Region Blekinge. Syftet är att få de unga talanger som utbildas i regionen att stanna kvar även efter examen men också att locka hemvändare och andra som vill ha en smart start på sin karriär. Detta för att säkra kompetensen hos företagen i regionen.

Under året så deltar du i ett utbildande program i Smart Starts regi samtidigt som du har din ordinarie tjänst. Programmet innehåller moduler på dessa teman;

 • Praktisk projektledning i samarbete med WSP
 • Hållbarhetsfrågor
 • Digitalisering och robotisering
 • Presentationsteknik och retorik
 • Modernt ledarskap
 • Hälsa & välbefinnande

I tillägg kommer du att få nätverka och samarbeta med trainees på andra företag och göra besök på spännande företag i regionen.

Om dig

Du har civilingenjörs- eller masterexamen inom El eller Energi. Du drivs av affärsutveckling med hållbarhetsfokus. Din analytiska förmåga och affärsmässighet hjälper dig att se nya lösningar och omsätter dessa i praktiken. Du är nyfiken och initiativtagande, bygger naturligt relationer och uppskattar arbete i team. Du inser vikten av att ha kundfokus när du bidrar till att utveckla nya relevanta erbjudande.

Kontakter

Vid frågor om tjänsten kontaktas rekryterande chef Peter Ackebjer 070-825 30 30, eller HR Pernilla Sundén 070-148 00 30. Vid frågor som rör traineeupplägget kontakta Sofie Munther 0480-79 79 01 eller sofie.munther@handelskammaren.com.

Ansökan
Ansök så snart som möjligt, men senast 11:e april.

Plats för utveckling

Vi utvecklar och levererar kundanpassade lösningar inom kraftöverföring. Det är många byggstenar som ger oss styrka och grunden är löftet som står tillsammans med vårt varumärke – kunskap, service och samarbete. Med dessa löften som utgångspunkt utförs vårt kundorienterade arbete, från start till leverans till uppföljning.

Hjärtat i verksamheten är fabriken i Tingsryd. Det är här vi producerar produkter som transformatorstationer, teknikhus och lågspänningsställverk. I över 40 år har vi tillsammans med våra kunder inom energi, industri och infrastruktur tagit fram helhetslösningar för dagens och morgondagens behov av kraftöverföring.

Vi ser fram emot din ansökan!