Traineeplatsen är inte tillgänglig längre

Tyvärr, traineeplatsen är inte tillgänglig längre.

Visa tillgängliga platser

Ingenjör Trainee på Yaskawa

Smart Start är ett samarbete mellan Sydsvenska Handelskammaren, BTH, Linnéuniversitetet, Region Kalmar Län, Region Kronoberg samt Region Blekinge. Syftet är att få de unga talanger som utbildas i regionen att stanna kvar även efter examen men också att locka hemvändare och andra som vill ha en smart start på sin karriär. Detta för att säkra kompetensen hos företagen i regionen. Yaskawa anställer en trainee under ett år som samtidigt genomgår ett utbildningsprogram i handelskammarens regi.

Framtiden är automatiserad –
och Yaskawa Nordic AB formar framtiden med världsledande robotteknik. 
 
 

Vi har de bästa produkterna och vi har de mest kompetenta medarbetarna. Vi är alla anställda tack vare vår kompetens och potential. Vi är alla anställda för att prestera. För oss innebär prestation att vi varje dag går till jobbet med engagemang och närvaro. Tilliten till våra produkter och våra kollegor gör att vi kan leverera världsledande automationslösningar. 
 

Är du intresserad av att vara med och påverka framtidens produktion och produktionsteknik då är YASKAWA Nordic AB, mitt emellan Kalmar och Karlskrona, något för dig! Vi är en del av Japanska YASKAWA Electric Corporation, världsledande robottillverkare med över 400 000 MOTOMAN-robotar installerade världen över. Hos oss på YASKAWA Nordic AB jobbar över 150 anställda och vi omsätter närmare en miljard svenska kronor.  
 

Framtiden är automatiserad och därmed behövs rätt kompetens att förse framtiden med rätt automation. Hos Yaskawa Nordic AB finns hela kedjan för att leverera högklassig robotautomation.

Om programmet

En fantastisk möjlighet att utveckla din kompetens, bygga nätverk, både sociala och professionella, och knyta värdefulla kontakter för din fortsatta utveckling inom företaget. Det 12 månader långa programmet innehåller ca 8 moduler av olika teman som genomförs i grupp tillsammans med andra trainees från olika företag och branscher i sydostregionen.

Du får:

Som en del av vårt kundservice-team arbetar du som länken mellan våra koncernkunder och verksamheten i Torsås. I ditt arbete ingår en mäng olika arbetsuppgifter, bland annat teknisk kundsupport, offerberedning samt orderregistrering. I rollen agerar du som en spindel i nätet och löser våra kunder förfrågningar med hjälp av dina kollegor, både inom avdelningen och inom koncernen. Du äger dina order från inkommen förfrågan, via planering till leverans. 

Under traineeprogrammet får du dessutom en möjlighet att se stora delar av vår verksamhet och skapa kontakter så väl i Sverige som internationellt. Vi tror på förändring präglad av tradition. Att modernisera samtidigt som vi bevarar det vi vet fungerar väl. Att växa handlar om att rekrytera för framtiden, men också om att lära upp de som kommer nya, förstå våra arbetsflöden och bygga kunskap där var och en bidrar – och vet sin roll.

Under året så deltar du i ett utbildande program i Smart Starts regi samtidigt som du har din ordinarie tjänst. Programmet innehåller moduler på dessa teman;

 • Praktisk projektledning i samarbete med WSP
 • Hållbarhetsfrågor
 • Digitalisering och robotisering
 • Presentationsteknik och retorik
 • Modernt ledarskap
 • Hälsa & välbefinnande

Vem är du?

Du har ett stort tekniskt kunnande och intresse  och ditt driv kommer ifrån att se kundens perspektiv och tillsammans med dina kollegor lösa dennes förfrågningar på bästa vis. En sund affärsmässig lösning på kundens problem är ditt mål. 

Naturligtvis är din engelska flytande och kan du dessutom något ytterligare europeiskt språk, t.ex. tyska, franska, italienska eller polska är det meriterande. 

Du är en hängiven lagspelare med en mycket positiv inställning till dina kollegor och är gillar att verka i en dynamisk och fartfylld miljö. 

Ditt engagemang för dina kunder är högsta prioritet och bäst-i-klassen service är ditt mål! 

 • Krav
  • Civilingenjörsutbildning inom mekatronik, maskinteknik, elektroteknik eller industriell ekonomi
  • Mycket goda svenska och engelska kunskaper
 • Meriter (erfarenhet, intresse för etc.)
  • Andra europeiska språk, t.ex. tyska, franska, italienska eller polska.

Praktisk info

Programmet startar i september 2021. Tjänsten är placerad i Torsås och utgörs av en allmän visstidsanställning med stora möjligheter till nästa steg i din karriär inom Yaskawa efter avslutat program. Ansök senast 16/4 2021