Traineeplatsen är inte tillgänglig längre

Tyvärr, traineeplatsen är inte tillgänglig längre.

Visa tillgängliga platser

Ingenjörstrainee sökes till AEM

Ankarsrum Electric Motors Smart Start Traineeprogram 2023

Vill du vara med och utveckla hållbara elmotorer och samtidigt få en gedigen traineeutbildning och praktisk erfarenhet? Som ett ledande innovationsföretag med lång erfarenhet har vi på AEM en vision att bli världsledande inom hållbar elmotorproduktion. Vi utvecklar och tillverkar små elmotorer till företag i hela världen. På AEM ges du mycket frihet, får stort ansvar och goda karriärmöjligheter.

Huvudkontoret ligger i Ankarsrum där allt startade redan 1655. I mer än 350 år har vi byggt upp vårt globala rykte och är nu känt som en tillverkare av kvalitetsprodukter och högteknologiska lösningar. Vår kundbas är över hela världen och vi har en exportandel på över 90%. Vi är ca 40 anställda och omsatte 76 MSEK 2021.

Till tjänsten söker vi en ambitiös lagspelare som tillsammans med oss vill fortsätta utveckla hållbara elmotorer och drivsystem. Som trainee på AEM får du användning av dina akademiska meriter, ditt teknikintresse och din uppfinningsrikedom. Du får under ditt år som trainee en gedigen utbildning vid sidan av ditt dagliga arbete som ger dig en stabil grund att stå på inom AEM. Traineeprogrammet ger dig en unik erfarenhet och ett stort nätverk med bas på huvudkontoret i Ankarsrum.
 

Till tjänsten söker vi dig som har lägst en högskoleingenjörsexamen inom något av dessa fokusområden:

  • Produktutveckling – mekanik, elektronik eller mjukvara
  • Produktionsteknik med fokus på automation
  • Kvalitet/hållbarhet


Samarbete med Smart Start

Traineeprogrammet genomförs tillsammans med Smart Start – ett samarbete mellan Sydsvenska Handelskammaren, Blekinge tekniska högskola, Linnéuniversitetet, Region Kalmar Län, Region Kronoberg och Region Blekinge. Syftet med Smart Start är att få de unga talanger som utbildas i regionen att stanna kvar även efter examen, men även att locka hemvändare och andra som vill ha en smart start på sin karriär. Det tolv månader långa traineeprogrammet innehåller åtta utbildningsmoduler med olika teman, som genomförs i grupp tillsammans med trainees från olika företag och branscher i Kronoberg-Kalmar och Blekinge. Smart Start står för den första delen av rekryteringsprocessen. Slutintervjuer och tester sköts av Ankarsrum.

Praktisk information

Tillträde: Start den 1 september 2023, eller tidigare som sommarjobb.

Anställningsform: Visstidsanställning med chans till tillsvidare. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Programlängd: 12 månader

Placeringsort: Ankarsrum

Din examen får inte vara äldre än 18 månader vid programstart september 2023.

Ansökan

Ansökan sker löpande, dock senast 31 mars 2023. Tjänsten kan komma att tillsättas tidigare så tveka inte att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Fyll i formuläret med CV, personligt brev och examensbevis eller universitetsbetyg.