Traineeplatsen är inte tillgänglig längre

Tyvärr, traineeplatsen är inte tillgänglig längre.

Visa tillgängliga platser

Trainee -Utveckling av Ytstridsfartyg

Till ytfartygsverksamheten, på Saab Kockums söker vi nu ingenjörer till vårt trainee-program!

Saab Kockums affärsenhet för Ytfartyg utvecklar, tillverkar och modifiera marina ytfartyg. Vi jobba med svenska och andra länders marin som kund. Vi är nu i en expansiv fas med flera spännande projekt som pågår och som skall startas upp, vår organisation behöver växa och vi behöver dig!

Vår verksamhet spänner inom de flesta teknikområdena och söker ingenjörer med olika intressen och utbildning.

Vill du vara en del i detta: att utveckla en av världens mest tekniskt avancerade produkter? Bli en del av en spännande och expanderande arbetsplats? Då ska du söka till oss och arbeta med utveckling av ytfartyg!

Smart Start är ett samarbete mellan Sydsvenska Handelskammaren, Linnéuniversitetet, Region Kalmar Län, Region Kronoberg och Region Blekinge. Syftet är att få de unga talanger som utbildas i regionen att stanna kvar även efter examen men också att locka hemvändare och andra som vill ha en smart start på sin karriär. Regionerna och Handelskammaren arbetar strategiskt för att säkra kompetensen hos företag i regionen och initiativet är en del av det arbetet.

Saab Kockums anställer traineen under ett års tid samtidigt som hen deltar i ett utbildningsprogram i Smart Starts regi. Smart Start står för marknadsföringen av traineetjänsterna och den första delen av rekryteringsprocessen. Slutintervjuer och eventuella tester sköts av Saab Kockums .

Om programmet

En fantastisk möjlighet att utveckla din kompetens, bygga nätverk, både sociala och professionella, och knyta värdefulla kontakter för din fortsatta utveckling inom företaget. Det 12 månader långa programmet innehåller ett antal moduler med olika teman som genomförs i grupp tillsammans med andra trainees från olika företag och branscher i Kronoberg-Kalmar och Blekinge.

Du får:

  • Se och vara en del av de olika delarna inom design, konstruktion, underhåll och tillverkning av ytfartyg samt ledning och styrning av dessa de olika projekten
  • Stöd i din personliga utveckling
  • Ytfartygskännedomsutbildning
  •  Ledarskap och projektledning

Vem är du?

  • Universitet/Högskoleingenjörer eller Civilingenjör. Vi ser sökande olika teknikområden (som exempel: mekanik, El, Automation, IT).
  • God kommunikationsförmåga på svenska och engelska, i tal och skrift.
  • Du har ett stort teknikintresse och god förmåga att samarbeta och lösa uppgifter tillsammans med andra.

Notera! Den här tjänsten kräver att du blir godkänd i vår säkerhetsprövning, som utförs i enlighet med Säkerhetsskyddslagen.

Praktisk info

Programmet startar i augusti 2023.

Placeringsort : Karlskrona

Anställningsform ; börjar med en visstidsanställning som är tänkt att övergå till en tillsvidareanställning

Information om arbetsort och anställningsform.

Ansök senast 31 mars 2023 med CV, personligt brev samt examensbevis/utdrag med betyg
Tillträde enligt överenskommelse.

Utbildningskrav: Universitet/Högskoleingenjörer eller Civilingenjör. Din examen ska inte vara äldre än 18 månader.