Traineeplatsen är inte tillgänglig längre

Tyvärr, traineeplatsen är inte tillgänglig längre.

Visa tillgängliga platser

Region Blekinge söker en trainee – systemutvecklare

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark drivkraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Region Blekinge erbjuder dig en traineeplats som systemutvecklare på avdelningen affärssystem. Som systemutvecklare i Region Blekinge arbetar du i Regionservice, en förvaltning som utvecklar och levererar stöd och servicetjänster till alla verksamheter i Region Blekinge. Regionservice verksamhet består av olika basenheter med ansvar för fastigheter, IT, måltid, städ och logistik. I förvaltningen finns också administrativt stöd med ekonomi, HR, lön och verksamhetsutveckling.

Traineeplatsen kommer att placeras på basenhet Informationsteknik och avdelningen Affärssystem. På avdelningen arbetar medarbetarna med förvaltning, konfiguration och utveckling av våra tjänster inom Region Blekinges verksamheter. Som modell för förvaltningsverksamheten arbetar vi enligt PM3. 

Som systemutvecklare kommer du att vara del av vårt utvecklarteam tillsammans med andra utvecklarkollegor. Vi har idag en mängd olika system och tjänster som vi jobbar med, exempelvis IT, ekonomi- och vårdrelaterade system. Dessa tekniska lösningar ska kunna samspela med varandra och i vissa fall skicka information till andra regioner. Din roll kommer att innebära primärt att du får jobba med integration mellan våra tekniska system men även vara involverad med att genomföra uppdateringar, utföra integrationstester och upprätthålla säkerheten.

Region Blekinge står inför en spännande resa mot ökad digitalisering och du kommer att vara en viktig kugge i detta arbete. Vi ska ligga i framkant och utnyttja de teknologier som finns, exempelvis i molnet. Läs mer på (Om Region Blekinge).

Vem är du?

Vi söker dig som har ett stort intresse för problemlösning och att ge service till våra olika verksamheter. Du behöver ha förmågan att snabbt kunna ställa om mellan olika situationer, ha god analytisk förmåga och har lätt för att samarbeta. Du bör också vara drivande, lösningsfokuserad och ha god initiativförmåga.

Vårt koncernspråk är svenska och du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Det kan förekomma kontakter med leverantörer från utlandet och därför bör du även har goda kunskaper i engelska.

Du ska ha en högskoleutbildning inom IT eller motsvarande utbildning (examen får inte vara äldre än 18 månader).

Du ska ha erfarenhet av:

 • .Net (C#, Visual Studio)
 • SQL

 Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av:

 • Azure DevOps
 • Molnlösningar
 • Webbteknologier
 • Nätverk och dess uppbyggnad
 • Certifikathantering
 • IIS
 • PowerShell
 • Microsofts BizTalk

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Du får:

 • Vara en del av länets största och mest komplexa IT-arbetsplats
 • Insikt i hur vi driver en tillgänglig och säker IT-miljö
 • Möjlighet att använda och utveckla dina tekniska kunskaper med erfarna kollegor
 • Stöd i din personliga utveckling

Om programmet

Smart Start är ett samarbete mellan Sydsvenska Handelskammaren, Linnéuniversitetet, Region Kalmar Län, Region Kronoberg och Region Blekinge. Syftet är att få de unga talanger som utbildas i regionen att stanna kvar även efter examen men också att locka hemvändare och andra som vill ha en smart start på sin karriär. Regionerna och Handelskammaren arbetar strategiskt för att säkra kompetensen hos företag i regionen och initiativet är en del av det arbetet.

Programmet är en fantastisk möjlighet att utveckla din kompetens, bygga nätverk, både sociala och professionella, och knyta värdefulla kontakter för din fortsatta utveckling. Det 12 månader långa programmet innehåller 8 moduler av olika teman som genomförs i grupp tillsammans med andra trainees från olika företag och branscher i Kronoberg-Kalmar och Blekinge.

Region Blekinge anställer traineen under ett års tid samtidigt som hen deltar i ett utbildningsprogram i Smart Starts regi. Smart Start står för marknadsföringen av traineetjänsterna och den första delen av rekryteringsprocessen. Slutintervjuer och eventuella tester sköts av Region Blekinge.

Praktisk information

Programmet startar i september 2022. Vi arbetar med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju före sista ansökningsdag, skicka därför gärna in din ansökan redan idag. Placeringsort är Karlskrona. Under traineeprogrammet har du en allmän visstidsanställning, efter det finns möjlighet till tillsvidareanställning.

Tillträde enligt överenskommelse med arbetsplatsen