Traineeplatsen är inte tillgänglig längre

Tyvärr, traineeplatsen är inte tillgänglig längre.

Visa tillgängliga platser

Saab Kockums söker trainee – Processes, Methods, Tools & Production

Saab Kockums tillhandahåller världen med maritima och marina system och lösningar. Vi utvecklar och bygger komplexa produkter, med bas i vår starka tekniska kompetens, breda erfarenheter och tillförlitliga såväl som effektiva arbetsmetoder och supportverktyg. Läs mer om SAAB

Vi söker nu en trainee som ska delta i utvecklingen av våra processer, metoder och verktyg inom produktionsorganisationen. Denna tjänst är som bollplank och stöttning till ansvarig för produktionsprocessen. I denna roll bidrar du till att Saab Kockums även i framtiden ligger i framkant inom sitt område.

Som trainee hos oss blir du en del av vårt lilla men viktiga team för Quality and PM&T, som inom ramen för Saab Kockums produktionsavdelning, hanterar och utvecklar processer, metoder och verktyg. Teamets arbete syftar till att optimera och utveckla organisationens arbete och för att främja effektiva och praktiska arbetssätt. I detta ingår förvaltning av nyligen uppgraderade producerarprocessen samt därtill associerade metoder och verktyg.

Då vår produktportfölj och våra behov ständig utvecklas och förändras, måste även våra sätt att arbeta följa med. Rollen som Trainee innebär att du kommer att följa ansvarig för produktionsprocessen och hålla i workshops och dokumentation när vi gör översyn av processer, metoder och verktyg inom Produktion. Tjänsten innebär ett nära samarbete med produktionsorganisation såväl som andra delar av företaget som är berörda av liknande utvecklingsarbete.

Under traineeperioden kommer du att få växla utbildning med praktik och parallellt utföra utvecklingsprojekt.

Vem är du?

Troligen har du en bakgrund inom industriell ekonomi, maskinteknik, utveckling utifrån design for manufacturing och / eller skeppsbyggnadsteknik och brinner för att se våra produkter förverkligas utifrån utveckling och bästa nyttjande av våra produktionsprocessförmågor.

Du har ett stort engagemang, ett stort inre driv, är kreativ och en god förmåga att samarbeta med andra inom många discipliner inom företaget. Då finns goda förutsättningar att bli en viktig spelare i vår resa mot ”Ett varv i Världsklass” tillsammans med våra ”Proud Shipbuilders”.

  • Universitet/högskoleexamen Civilingenjör, gärna industriell ekonomi, maskiningenjör eller skeppsbyggnad. Din examen ska inte vara äldre än 1 år.
  • Det är meriterande om du brinner för att realisera en effektiv produktion av mycket komplexa produkter i extremt korta serier
  • Du ska behärska svenska och engelska flytande.
  • Som person är du driven, vågar utmana och känner dig utmanad av att vara med och skapa ett varv i världsklass och nå resultat genom att arbeta tvärfunktionellt.
  • Du är svensk medborgare

Notera! Den här tjänsten kräver att du blir godkänd i vår säkerhetsprövning, som utförs i enlighet med Säkerhetsskyddslagen.

Du får:

  • Möjlighet att driva och leda utmanande projekt för att utveckla vår verksamhet med utgångspunkt från vår produktionsprocess
  • Stöd i din personliga utveckling
  • Lära känna Kockums och våra produkter och processer samtidigt som du får hands-on företags- och produktkännedom, samt utveckla dig inom ledarskap och projektledning
  •  

Om programmet

Smart Start är ett samarbete mellan Sydsvenska Handelskammaren, Linnéuniversitetet, Region Kalmar Län, Region Kronoberg och Region Blekinge. Syftet är att få de unga talanger som utbildas i regionen att stanna kvar även efter examen men också att locka hemvändare och andra som vill ha en smart start på sin karriär. Regionerna och Handelskammaren arbetar strategiskt för att säkra kompetensen hos företag i regionen och initiativet är en del av det arbetet.

Programmet är en fantastisk möjlighet att utveckla din kompetens, bygga nätverk, både sociala och professionella, och knyta värdefulla kontakter för din fortsatta utveckling. Det 12 månader långa programmet innehåller 8 moduler av olika teman som genomförs i grupp tillsammans med andra trainees från olika företag och branscher i Kronoberg-Kalmar och Blekinge.

Saab Kockums anställer traineen under ett års tid samtidigt som hen deltar i ett utbildningsprogram i Smart Starts regi. Smart Start står för marknadsföringen av traineetjänsterna och den första delen av rekryteringsprocessen. Slutintervjuer och eventuella tester sköts av Saab Kockums.

Praktisk information

Programmet startar i september 2022. Vi arbetar med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju före sista ansökningsdag, skicka därför gärna in din ansökan redan idag. Placeringsort är Karlskrona. Under traineeprogrammet har du en allmän visstidsanställning, efter det finns möjlighet till tillsvidareanställning.

Tillträde i september 2022