Traineeplatsen är inte tillgänglig längre

Tyvärr, traineeplatsen är inte tillgänglig längre.

Visa tillgängliga platser

Region Kalmar län söker trainee projektledare IT

Region Kalmar läns IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av Region Kalmar läns kärnverksamhet och en förutsättning för den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns 170 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Vi erbjuder dig en traineeplats som projektledare där du ges möjlighet att förena projektledning, IT-intresse och samhällsnytta. Du är en del av projektkontoret som arbetar med att driva digitaliseringsprojekt och ansvarar för utveckling och förvaltning av metoder, modeller och verktyg för projektstyrning inom Region Kalmar län. Traineeprogrammet pågår under 12 månader, efter det finns möjlighet till tillsvidareanställning.

I din roll leder du arbetet från definition av projekt och/eller uppdrag till leverans samt levererar enligt uppsatta mål och tidsramar. Du kommunicerar med projektets intressenter som finns både i kärnverksamheterna och inom IT-verksamheten. Du arbetar med ett eller flera parallella uppdrag, projekt eller delprojekt inom exempelvis hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och IT-infrastruktur. I din roll ingår utredningsarbete, analyser och förstudier. Arbetet ställer krav på förståelse för verksamheten, processer och organisation samt kompetens inom tekniska lösningar och/eller systemvetenskap. Din placering är i våra trivsamma lokaler i centrala Kalmar.

Läs gärna mer om att jobba med IT inom Region Kalmar län (https://www.regionkalmar.se/jobba-hos-oss/din-utveckling-och-karriar/jobba-med-it/)

Vem är du?

  • Du har akademisk utbildning inom IT. Din examen får inte vara äldre än 18 månader.
  • Det är meriterande om du har kunskap inom projektledning, projektmodeller eller processarbete.
  • Du är bra på att kommunicera rakt och öppet i både tal och skrift. Som person är du initiativtagande och trivs med att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Ditt arbetssätt är strukturerat och du har förmåga att leda andra.

Du får:

  • Vara en del av länets största och mest komplexa IT-arbetsplats
  • Insikt i hur vi driver en tillgänglig och säker IT-miljö
  • Möjlighet att driva och leda spännande projekt och uppdrag för att utveckla vår verksamhet med stöttning av erfarna projektledare
  • Stöd i din personliga utveckling

Om programmet

Smart Start är ett samarbete mellan Sydsvenska Handelskammaren, Linnéuniversitetet, Region Kalmar Län, Region Kronoberg och Region Blekinge. Syftet är att få de unga talanger som utbildas i regionen att stanna kvar även efter examen men också att locka hemvändare och andra som vill ha en smart start på sin karriär. Regionerna och Handelskammaren arbetar strategiskt för att säkra kompetensen hos företag i regionen och initiativet är en del av det arbetet.

Programmet är en fantastisk möjlighet att utveckla din kompetens, bygga nätverk, både sociala och professionella, och knyta värdefulla kontakter för din fortsatta utveckling. Det 12 månader långa programmet innehåller 8 moduler av olika teman som genomförs i grupp tillsammans med andra trainees från olika företag och branscher i Kronoberg-Kalmar och Blekinge.

Region Kalmar läns IT anställer traineen under ett års tid samtidigt som hen deltar i ett utbildningsprogram i Smart Starts regi. Smart Start står för marknadsföringen av traineetjänsterna och den första delen av rekryteringsprocessen. Slutintervjuer och eventuella tester sköts av Region Kalmar läns IT.

Praktisk information

Programmet startar i februari 2022. Vi arbetar med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju före sista ansökningsdag, skicka därför gärna in din ansökan redan idag. Placeringsort är Kalmar. Under traineeprogrammet har du en allmän visstidsanställning, efter det finns möjlighet till tillsvidareanställning.

Ansök senast 24/10 2021
Tillträde i februari 202
2

Utbildningskrav: Akademisk utbildning inom IT, examen får vara inte vara äldre än 18 månader