Traineeplatsen är inte tillgänglig längre

Tyvärr, traineeplatsen är inte tillgänglig längre.

Visa tillgängliga platser

Region Kalmar län söker trainee systemingenjör

Region Kalmar läns IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av Region Kalmar läns kärnverksamhet och en förutsättning för den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns 170 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Vi erbjuder dig en traineeplats som systemingenjör hos enheten IT Infrastruktur där du får vara med på vår förändringsresa med fokus på flödesoptimering och automation av våra tjänster och arbetsmetoder. I din roll bidrar du till fortsatt utveckling av teamet mot ett än mer iterativt och transparent arbetssätt. Traineeprogrammet pågår under 12 månader, efter det finns möjlighet till tillsvidareanställning.

Enheten IT Infrastruktur levererar robusta, säkra och tillgängliga datakommunikations-, server-, lagrings/backup-plattformar och -tjänster. En central del är att arbeta med förbättring av livscykelhanteringen av våra plattformar och att omvärldsbevaka relevanta teknikområden för att forma strategier och långsiktiga planer.

I vår servermiljö är Windows det klart dominerande operativsystemet, även om behovet av Linux växer. I vår nätverksmiljö använder vi oss av mjukvarudefinierade lösningar. Vårt fokus ligger för närvarande på att vidareutveckla och utveckla nya tjänsteleveranser av container-, virtualiserings- och automationsplattformar med tillhörande utvecklingsmiljöer. Din placering är i våra trivsamma lokaler i centrala Kalmar. Tjänsten är säkerhetsklassad.

Läs gärna mer om att jobba med IT inom Region Kalmar län (https://www.regionkalmar.se/jobba-hos-oss/din-utveckling-och-karriar/jobba-med-it/)

Vem är du?

  • Du har akademisk utbildning inom IT. Din examen får inte vara äldre än 18 månader.
  • Det är meriterande om du har kunskap inom områden som containerisering, virtualisering, scripting och konfigurationsdistribution, nätverk eller IT-säkerhet.
  • Du har förmåga att analysera, standardisera och automatisera. Ditt arbetssätt är strukturerat, din kommunikationsförmåga är god och du tar dig gärna an svårare uppgifter.

Du får:

  • Vara en del av länets största och mest komplexa IT-arbetsplats
  • Insikt i hur vi driver en tillgänglig och säker IT-miljö
  • Möjlighet att använda och utveckla dina tekniska kunskaper med erfarna kollegor
  • Stöd i din personliga utveckling

Om programmet

Smart Start är ett samarbete mellan Sydsvenska Handelskammaren, Linnéuniversitetet, Region Kalmar Län, Region Kronoberg och Region Blekinge. Syftet är att få de unga talanger som utbildas i regionen att stanna kvar även efter examen men också att locka hemvändare och andra som vill ha en smart start på sin karriär. Regionerna och Handelskammaren arbetar strategiskt för att säkra kompetensen hos företag i regionen och initiativet är en del av det arbetet.

Programmet är en fantastisk möjlighet att utveckla din kompetens, bygga nätverk, både sociala och professionella, och knyta värdefulla kontakter för din fortsatta utveckling. Det 12 månader långa programmet innehåller 8 moduler av olika teman som genomförs i grupp tillsammans med andra trainees från olika företag och branscher i Kronoberg-Kalmar och Blekinge.

Region Kalmar läns IT anställer traineen under ett års tid samtidigt som hen deltar i ett utbildningsprogram i Smart Starts regi. Smart Start står för marknadsföringen av traineetjänsterna och den första delen av rekryteringsprocessen. Slutintervjuer och eventuella tester sköts av Region Kalmar läns IT.

Praktisk information

Programmet startar februari 2022. Vi arbetar med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju före sista ansökningsdag, skicka därför gärna in din ansökan redan idag. Placeringsort är Kalmar. Under traineeprogrammet har du en allmän visstidsanställning, efter det finns möjlighet till tillsvidareanställning.

Ansök senast 24/10 2021
Tillträde i februari 202
2

Utbildningskrav: Akademisk utbildning inom IT, examen får vara inte vara äldre än 18 månader