Traineeplatsen är inte tillgänglig längre

Tyvärr, traineeplatsen är inte tillgänglig längre.

Visa tillgängliga platser

Region Kalmar söker trainee till Regionstaben

Smart Start är ett samarbete mellan Sydsvenska Handelskammaren, Linnéuniversitetet, Region Kalmar Län och Region Kronoberg. Syftet är att få de unga talanger som utbildas i regionen att stanna kvar även efter examen. Men också att locka hemvändare och andra som vill ha en smart start på sin karriär. Detta för att säkra kompetensen hos företagen i regionen.

Företaget anställer traineen under ett års tid samtidigt som hen deltar i ett utbildande program i Smart Starts regi.

 

Region Kalmar län söker trainee till Regionstaben 

Vill du vara med och bidra till ett friskare, tryggare och rikare liv för länets alla invånare? Då tror vi du kommer passa bra hos oss och för detta traineeprogram.

Om oss

Region Kalmar län är länets största arbetsgivare med över 7000 medarbetare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

På regionstaben jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet. Nu söker vi dig som är intresserad av en traineeplats under 12 månader hos oss. Möjligheten till tillsvidareanställning efter det finns.

Läs mer om Region Kalmar län https://www.regionkalmar.se/

 

Vem är du?

  • Vi ser att du kan ha flera olika utbildningsbakgrunder och kommer att utforma traineetjänsten utifrån Dig och dina unika kompetenser. Intressanta inriktningar på din universitet/högskoleexamen kan vara nationalekonomi, hälsoekonomi, statsvetenskap, beteendevetenskap eller juridik. Din examen ska inte vara äldre än 1 år.
  • Du behärskar svenska och engelska flytande.
  • Som person har du ett stort engagemang och förmågan att arbeta självständigt. Du är strukturerad, driven och initiativrik och vill vara med att bidra till ett friskare, tryggare och rikare liv för våra invånare. Du är också kreativ och har en god förmåga att samarbeta med andra inom många olika områden inom organisationen.

Du får:

  • Ingå i någon eller några av Regionstabens enheter och lära känna Region Kalmar län och vår verksamhet samtidigt som du får utveckla dig inom ledarskap och projektledning
  • Möjlighet till ökad kunskap och insyn i offentlig förvaltning och samhällsviktiga funktioner
  • Möjlighet att driva och leda utmanande projekt för att utveckla vår verksamhet
  • Stöd i din personliga utveckling

 

Om trainee-platsen 

Vi behöver dig som vill vara med och utveckla Region Kalmar läns organisation i ett spännande och intensivt skede. Det finns möjlighet till en traineeplats inom flera olika inriktningar, exempelvis nationalekonomi, hälsoekonomi, kvalitet- och ledningssystem, logistik, upphandling och organisationsutveckling, för att nämna ett par exempel.

Under traineeperioden kommer du att få växla utbildning med praktik och succesivt övergå till att utföra egna projekt.

Om programmet

En fantastisk möjlighet att utveckla din kompetens, bygga nätverk, både sociala och professionella, och knyta värdefulla kontakter för din fortsatta utveckling. Det 12 månader långa programmet drivs av Sydsvenska Handelskammaren där ett antal moduler av olika teman (8–10 dagars utbildningstillfällen) genomförs i grupp tillsammans med andra trainees från olika företag och branscher i Kalmar och Kronobergs län.

 

Praktisk info

Programmet startar i mars 2021. Placering kan ske i hela länet och sker efter överenskommelse. Under traineeprogrammet har du en allmän visstidsanställning med stora möjligheter till nästa steg i din karriär inom Region Kalmar län efter avslutat program.

Ansök senast: 16/12/2020

Tillträde: Mars 2021

Utbildningskrav: Minst en kandidatexamen inom nationalekonomi, hälsoekonomi, statsvetenskap, beteendevetenskap eller juridik.