Traineeplatsen är inte tillgänglig längre

Tyvärr, traineeplatsen är inte tillgänglig längre.

Visa tillgängliga platser

SAAB Kockums söker trainee civilingenjör inom maskin- eller skeppsbyggnad

Saab representerar spetskompetens i världsklass inom det örlogsmarina segmentet – både över och under vattenytan. Vi konstruerar, bygger och vidmakthåller ubåtar och örlogsfartyg baserade på avancerad smygteknik.

Saab Kockums ingår sedan 2014 i Saab AB och har ca 900 anställda Karlskrona.

 Läs mer om SAAB

 

Vem är du?

  • Universitet/högskoleexamen Civilingenjör, gärna maskiningenjör eller skeppsbyggnad. Din examen ska inte vara äldre än 1 år.
  • Det är meriterande om du brinner för att realisera en effektiv produktion av mycket komplexa produkter i extremt korta serier
  • Du ska behärska svenska och engelska flytande.
  • Som person är du driven, vågar utmana och känner dig utmanad av att vara med och skapa ett varv i världsklass och nå resultat genom att arbeta tvärfunktionellt.
  • Du är svensk medborgare

Du får:

  • Möjlighet att driva och leda utmanande projekt för att utveckla vår verksamhet med utgångspunkt från vår industrialiseringsprocess
  • Stöd i din personliga utveckling
  • Lära känna Kockums och våra produkter och processer samtidigt som du får hands-on företags- och produktkännedom, samt utveckla dig inom ledarskap och projektledning

 

Om trainee-platsen 

Vi behöver dig som vill vara med och utveckla Kockums produkter och processer i ett spännande och intensivt skede. Industrialiseringsfunktionen består i dagsläget av ett 50 tal industrialiseringsingenjörer och produktionstekniker och ansvarar för att förbereda process och produkt utifrån rätt tid och kostnad. Vi verkar i gränssnittet mellan produktutveckling och produktion med många kontaktytor och hög teknisk komplexitet.

Troligen har du en bakgrund inom maskinteknik, utveckling utifrån design for manufacturing och / eller skeppsbyggnadsteknik och brinner för att se våra produkter förverkligas utifrån utveckling och bästa nyttjande av våra produktionsprocessförmågor.

Under traineeperioden kommer du att få växla utbildning med praktik och parallellt utföra utvecklingsprojekt.

Du har ett stort engagemang, ett stort inre driv, är kreativ och en god förmåga att samarbeta med andra inom många discipliner inom företaget. Då finns goda förutsättningar att bli en viktig spelare i vår resa mot ”Ett varv i Världsklass” tillsammans med våra ”Proud Shipbuilders”

 

Om programmet

En fantastisk möjlighet att utveckla din kompetens, bygga nätverk, både sociala och professionella, och knyta värdefulla kontakter för din fortsatta utveckling inom företaget. Det 12 månader långa programmet drivs av Sydsvenska Handelskammaren där 6 moduler av olika teman genomförs i grupp tillsammans (8–10 dagars utbildningstillfällen) med 14st andra trainees från olika företag och branscher i Kronoberg- Kalmar – Blekinge

 

Vad mer behöver jag veta?

Programmet startar i Mars 2021. Vår fabrik ligger i Karlskrona där också denna tjänst är placerad. Under traineeprogrammet har du en allmän visstidsanställning med stora möjligheter till nästa steg i din karriär inom Saab Kockums efter avslutat program.

Då Saab Kockums AB ingår under säkerhetsskyddslagen är svenskt medborgarskap ett krav. En utförlig registerkontroll kommer att utföras om du går vidare i processen.

Ansök senast 6/12/2020
Tillträde Mars – 21
Utbildningskrav Civil/högskoleingenjör inom maskin eller skeppsbyggnad.