Traineeplatsen är inte tillgänglig längre

Tyvärr, traineeplatsen är inte tillgänglig längre.

Visa tillgängliga platser

Systemutvecklare, .NET – Traineeplats Kalmar Energi

För dig som vill vara med och digitalisera framtiden

Har du ett intresse för problemlösning, utveckling och innovation? Vill du vara med och bidra till ett långsiktigt hållbart samhälle? Då tror vi du kommer passa bra hos oss och för detta traineeprogram.

Kalmar Energi är Kalmarregionens lokala energiföretag med djupa rötter i den småländska myllan. Vi bryr oss om vår gemensamma miljö och levererar alltid energi från förnybara källor. Vi tror på energi från Moskogen, Kalmarsundsvindar och öländsk sommarsol. Som lokalt energiföretag finns och arbetar vi i våra kunders omedelbara närhet. Vi tror på personliga möten och jobbar hårt för att tillgodose våra kunders behov. 

Vem är du?

 • Universitet/högskoleexamen som systemutvecklare. Din examen ska inte vara äldre än 1 år.
 • Det är meriterande om du är intresserad av programmering
 • Behärska svenska och engelska flytande.
 • Som person är du driven, vågar utmana och trivs med att jobba hårt för att nå resultat genom att arbeta tvärfunktionellt.

Du får:

 • Ingå och utvecklas i teamet inom Verksamhets- och Affärsutveckling  
 • Stöd i din personliga utveckling
 • Utbildning i till exempel företags- och produktkännedom, ledarskap och projektledning

Om trainee-platsen 

Vi behöver dig som vill vara med och utvecklas tillsammans med oss för ett smartare och mer hållbart Kalmar. På Kalmar Energi bedriver vi vårt arbete enligt en förvaltningsmodell med syftet att organisera och bedriva IT och verksamhetsutveckling på ett affärsmässigt sätt och ge en god balans mellan verksamhetens krav och teknikens möjligheter.   

Troligen har du en bakgrund inom programmering och brinner för problemlösning. Du känner dig trygg i grunderna inom objektorienterad programmering och vill ständigt vidareutvecklas inom såväl nya ramverk som arbetssätt.  

Under traineeperioden kommer du att få växla utbildning med praktik och succesivt övergå till att utföra utvecklingsprojekt. 

Du har ett stort engagemang, är kreativ och en god förmågan att samarbeta med andra. Då finns goda förutsättningar för att lära och bidra till nya smarta och användarvänliga lösningar som vidareutvecklar våra affärsprocesser.  

För att du som deltagare i traineeprogrammet ska få ett tydligt sätt att se inom vilka områden du verkar i så används tre definierade kunskapsområden.  

 • Strategi för att säkerställa nyttan av IT i verksamheten. 
 • Kvalitetsattribut för att identifiera densamma och se hur de påverkar/styr antingen system i sig eller IT-miljön som helhet. T.ex. Säkerhet, riktighet eller tillgänglighet. 
 • IT-miljö. Inom detta område ligger fokus på programmering, plattformar och ramverk men även testmetoder och ändringshantering. Mikrotjänstarkitektur har börjat användas inom företaget och exempel på tekniker du kan få möjlighet att utveckla din kunskap inom är: 
 • C# .Net Core  
 • Node.js  
 • Angular 10  
 • Kafka 

Om programmet

En fantastisk möjlighet att utveckla din kompetens, bygga nätverk, både sociala och professionella, och knyta värdefulla kontakter för din fortsatta utveckling inom företaget. Det 12 månader långa programmet drivs av Sydsvenska Handelskammaren där ett antal moduler av olika teman genomförs i grupp tillsammans (8–10 dagars utbildningstillfällen) med andra trainees från olika företag och branscher i Kronoberg-Kalmar.

Praktisk info

Programmet startar i Februari/Mars 2021. Vårt huvudkontor ligger i Kalmar. Under traineeprogrammet har du en allmän visstidsanställning med stora möjligheter till nästa steg i din karriär inom Kalmar Energi efter avslutat program.    

Ansök senast 31/12/2020

Tillträde mars 2021

Utbildning: Systemutvecklare

Läs mer om Kalmar Energi