Traineeplatsen är inte tillgänglig längre

Tyvärr, traineeplatsen är inte tillgänglig längre.

Visa tillgängliga platser

Tarkett söker process-/ kemiingenjör trainee

Smart Start är ett samarbete mellan Sydsvenska Handelskammaren, Linnéuniversitetet, Region Kalmar Län och Region Kronoberg. Syftet är att få de unga talanger som utbildas i regionen att stanna kvar även efter examen. Men också att locka hemvändare och andra som vill ha en smart start på sin karriär. Detta för att säkra kompetensen hos företagen i regionen.

Företaget anställer traineen under ett års tid samtidigt som hen deltar i ett utbildande program i Smart Starts regi.

Tarkett i Ronneby står inför spännande utmaningar och förändringar de närmaste åren. I vår ambition att vara fortsatt världsledande inom vårt segment, kommer vi genomföra relativt omfattande digitalisering och automatisering av vår verksamhet, vilket i sin tur ställer utmanande krav på oss alla vad gäller att utveckla processer, maskiner och arbetssätt.

Vi söker nu en trainee med en kandidat/masterexamen som process-/kemiingenjör som vill vara en del i vår förändringsresa!

Om oss
Tarkett har tillverkat golv i Sverige sedan 1886 och marknadsför idag golv och vägg för hemmiljö såväl som hela funktionslösningar för offentlig miljö. Tarkett erbjuder ett rikt utbud av trägolv, plastgolv, laminatgolv, linoleum, textilgolv samt våtrumsgolv och vägg. Med sina ca 13 000 anställda är Tarkett en av de största golvtillverkarna i världen. 2016 omsatte företaget 2,7 mrd Euro. Ronneby är koncernens största produktionsenhet för homogena plastgolv för offentlig miljö. Vi arbetar enligt WCM, World Class Manufacturing, vilket är en metodik inom Lean Production som fokuserar på hur vi ska utveckla vår tillverkning till att nå världsklass.

Läs mer på: www.tarkett.se

Dina arbetsuppgifter
Som trainee på Tarkett kommer du få jobba med många olika arbetsuppgifter inom verksamheten och ingen dag är den andra lik. En stor del av arbetet innebär att arbeta i projektform utifrån ett processperspektiv. Här är du med i ett tidigt skede när vi tar fram nya produkter, vilket innebär att du förväntas vara ansvarsfull och noggrann. I den dagliga verksamheten ingår det i rollen att vara support till produktionen. Därför är det en förutsättning att du har en hög servicegrad, är mån om att identifiera vad det är som har hänt och vad problemet är.

Din profil
Vi söker dig som har en kandidat eller masterexamen inom kemiteknik (Chemical Engineering). Examen får inte vara äldre än 1 år.

Erfarenhet av projektarbete inom process- eller tillverkande industri samt kunskap och intresse av WCM, TPM eller LEAN är meriterande. Har du materialförståelse för plast och hur råvaror påverkar slutproduktionen är det meriterande.

Som person tycker du det är spännande med nya utmaningar och du gillar att arbeta i högt tempo i en flexibel miljö. Dessutom ser vi gärna att du har ett tekniskt intresse och brinner för faktabaserad problemlösning och förbättringsarbete. För att trivas hos oss bör du uppskatta lagarbete samtidigt som du har ett stort mått av initiativförmåga.

Engelska och svenska obehindrat i tal och skrift. God kunskap i Officepaketet. Meriterande är kunskap i SAP och CAD.

 

 

Praktisk info

Programmet startar i Mars 2021. Tarkett med kontor och fabrik ligger i Ronneby. Du får en allmän visstidsanställning hos oss på Tarkett och efter avslutat program tar du förhoppningsvis nästa steg i din karriär inom Tarkett.

Ansök senast 31/12 2020
Tillträde mars 2021


Utbildningskrav: Kandidat/Master inom kemiteknik. Examen får inte vara äldre än ett år.