Traineeplatsen är inte tillgänglig längre

Tyvärr, traineeplatsen är inte tillgänglig längre.

Visa tillgängliga platser

Trainee Shipbuilding engineer på SAAB

SAAB Kockums söker nu trainee till Shipbuilding engineering.

Som nyexaminerad ingenjör har du möjlighet att få vara med och utveckla ett varv i världsklass tillsammans med våra stolta skeppsbyggare! Som ett världsledande innovativt företag inom försvarsindustrin har vi ett stort ansvar. Saab Kockums tillhandahåller maritima och marina system och lösningar. Vi utvecklar och bygger komplexa produkter, med bas i vår starka tekniska kompetens. På Saab Kockums tycker vi att människor har rätt att känna sig trygga. Ovan och under ytan är vårt uppdrag att skapa marinteknologi och innovativa produkter i världsklass.

Vi söker nu en trainee som vill vara med och utveckla Kockums produkter och processer i ett spännande och intensivt skede. Shipbuilding engineering består i dagsläget av ett 100 tal industrialiseringsingenjörer och produktionstekniker och ansvarar för att förbereda process och produkt utifrån rätt tid och kostnad. Vi verkar i gränssnittet mellan produktutveckling och produktion med många kontaktytor internt såväl som mot partners nationellt och internationellt, med hög teknisk komplexitet. 

Du har troligen en bakgrund inom maskinteknik, utveckling utifrån design for manufacturing och/eller skeppsbyggnadsteknik och brinner för att se våra produkter förverkligas utifrån utveckling och bästa nyttjande av våra resurser.

Vem är du?

Civilingenjör, gärna inom maskinteknik, industriell ekonomi, skeppsbyggnad eller
marinteknik. Din examen ska inte vara äldre än 18 månader.
Det är meriterande om du brinner för att realisera en effektiv produktion av mycket komplexa produkter i extremt korta serier.
Du ska behärska svenska och engelska flytande.
Som person är du driven, vågar utmana och känner dig utmanad av att vara med och skapa ett varv i världsklass och nå resultat genom att samarbeta och arbeta tvärfunktionellt.

Du är svensk medborgare
Notera! Den här tjänsten kräver att du blir godkänd i vår säkerhetsprövning, som utförs i enlighet med Säkerhetsskyddslagen.

Under traineeperioden kommer du att få växla utbildning med praktik och parallellt utföra utvecklingsprojekt. Du har ett stort engagemang, ett stort inre driv, är kreativ och en god förmåga att samarbeta med många andra discipliner inom företaget. Det finns goda förutsättningar att bli en viktig spelare i vår resa mot ”Ett varv i Världsklass” tillsammans med våra ”Proud Shipbuilders”

Du får:

Möjlighet att driva och leda utmanande projekt för att utveckla vår verksamhet med utgångspunkt från vår industrialiseringsprocess
Stöd i din personliga utveckling och lärande
Ett helhetsperspektiv genom att lära känna Kockums och våra produkter och processer samtidigt som du får hands-on företags- och produktkännedom, samt utveckla dig inom ledarskap och projektledning
Om programmet

Smart Start är ett samarbete mellan Sydsvenska Handelskammaren, Blekinge tekniska högskola, Linnéuniversitetet, Region Kalmar Län, Region Kronoberg och Region Blekinge. Syftet är att få de unga talanger som utbildas i region sydost att stanna kvar även efter examen men också att locka hemvändare och andra som vill ha en smart start på sin karriär. Regionerna och Handelskammaren arbetar strategiskt för att säkra kompetensen hos företag i regionen och initiativet är en del av det arbetet.

Smart Start står för marknadsföringen av traineetjänsterna och den första delen av rekryteringsprocessen. Slutintervjuer och eventuella tester sköts av Saab Kockums.

Du får en fantastisk möjlighet att utveckla din kompetens, bygga nätverk, både sociala och professionella, och knyta värdefulla kontakter för din fortsatta utveckling inom företaget. Det 12 månader långa programmet innehåller moduler av olika teman som genomförs i grupp tillsammans med andra trainees från olika företag och branscher i Kronoberg-Kalmar och Blekinge.

Praktisk info

Programmet startar i september 2024. Vi arbetar med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju före sista ansökningsdag, skicka därför gärna in din ansökan redan idag. Placeringsort är Karlskrona. Under traineeprogrammet har du en allmän visstidsanställning, efter det finns möjlighet till tillsvidareanställning.

Tillträde i september 2024.


Ansökan hanteras av Adecco.