Traineeplatsen är inte tillgänglig längre

Tyvärr, traineeplatsen är inte tillgänglig längre.

Visa tillgängliga platser

MODIG Machine Tool söker trainee ingenjör

Följ med på vår resa när vi nu växlar upp för att möta våra kunders förfrågningar och överträffa oss själva när det gäller teknik i framkant.

MODIG Machine Tool är ett företag som tillverkar högteknologiska CNC maskiner med mycket hög kvalitet till prestigekunder som Boeing, Airbus, SAAB och Toyota.  Vi är ett expansivt och innovativt företag som verkar på global marknad. Vi står inför en expansiv framtid med många nya projekt och maskiner där fokus breddats från flyg- till bilindustrin.

Du får:

  • Ingå och utvecklas i teamet inom Engineering
  • Stöd i din personliga utveckling
  • Utbildning i till exempel företags- och produktkännedom, ledarskap och projektledning

Under traineeperioden kommer du att få växla utbildning med praktik och succesivt övergå till att utföra utvecklingsprojekt. Vi lägger stor vikt vid att ligga i framkant när det gäller ny teknologi och är generösa när det gäller professionell utveckling.  Utbildningar inom relevanta områden kommer att planeras i samråd med närmaste chef.

Vem är du?

  • Högskole-/universitetsutbildning inom mekatronik eller liknande, andra relevanta utbildningar kan också vara aktuella, din examen ska inte vara äldre än 18 mån
  • Programmeringskunskaper
  • Meriterande: kunskaper om HMI och PLC
  • Goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift

Som person är du är du lösningsfokuserad, flexibel och ansvarstagande. Du gillar att arbeta självständigt, men arbetar likaväl bra i samarbete med andra, både inom som utanför avdelningen

Om programmet

Smart Start är ett samarbete mellan Sydsvenska Handelskammaren, Linnéuniversitetet, Region Kalmar Län, Region Kronoberg och Region Blekinge. Syftet är att få de unga talanger som utbildas i regionen att stanna kvar även efter examen men också att locka hemvändare och andra som vill ha en smart start på sin karriär. Regionerna och Handelskammaren arbetar strategiskt för att säkra kompetensen hos företag i regionen och initiativet är en del av det arbetet.

Programmet är en fantastisk möjlighet att utveckla din kompetens, bygga nätverk, både sociala och professionella, och knyta värdefulla kontakter för din fortsatta utveckling. Det 12 månader långa programmet innehåller 8 moduler av olika teman som genomförs i grupp tillsammans med andra trainees från olika företag och branscher i Kronoberg-Kalmar och Blekinge.

Modig Machine Tool AB anställer traineen under ett års tid samtidigt som hen deltar i ett utbildningsprogram i Smart Starts regi. Smart Start står för marknadsföringen av traineetjänsterna och den första delen av rekryteringsprocessen. Slutintervjuer och eventuella tester sköts av MODIG Machine Tool AB.

Praktisk information

Programmet startar i september 2022. Vi arbetar med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju före sista ansökningsdag, skicka därför gärna in din ansökan redan idag. Placeringsort är Kalmar. Under traineeprogrammet har du en allmän visstidsanställning, efter det finns stora möjligheter till att ta nästa steg i din karriär inom MODIG Machine Tool AB.  


Tillträde september 2022