Öppen intresseanmälan för företag

Skulle ditt företag ha nytta av drivna unga medarbetare som deltar i ett ambitiöst program samtidigt som ni bidrar till att forma deras kompetens? Nu har vi öppnat intresseanmälan för företag i Kronoberg, Kalmar och Blekinge.

Det saknas tillräcklig påfyllnad av universitetsutbildad arbetskraft i Region Sydost. Linnéuniversitetet och BTH är attraktiva som utbildningssäten men trots det stannar allt för få elever kvar i regionen efter examen. Likaså är det inte tillräckligt många som återvänder eller flyttar in.  

Nu har ditt företag möjlighet att via Smart Start hitta ambitiösa trainees som samtidigt deltar i ett kompetensbreddande program i Handelskammarens regi.

Ett traineeprogram är attraktivt för nyexaminerade då det ger stora möjligheter till utveckling och karriär. Det är också en fantastisk möjlighet för företag att knyta till sig ambitiösa medarbetare. Genom Smart Start storsatsar vi på att stärka kompetensförsörjningen i Kalmar, Kronoberg och Blekinge säger Anders Borgehed, regionchef på Handelskammaren.  

Den första gruppen startade i mars 2021 och nästa start är 1:a september.  Hör av dig till sofie.munther@handelskammaren.com om ditt företag vill veta mer om traineeprogrammet!