Traineeplatsen är inte tillgänglig längre

Tyvärr, traineeplatsen är inte tillgänglig längre.

Visa tillgängliga platser

Region Blekinge söker en trainee – Ingenjör Nätverk/Kommunikation

Om oss

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Region Blekinge erbjuder dig en traineeplats som ingenjör nätverk/kommunikation på avdelningen IT-infrastruktur. Som ingenjör nätverk/kommunikation i Region Blekinge arbetar du i Regionservice, en förvaltning som utvecklar och levererar stöd och servicetjänster till alla verksamheter i Region Blekinge. Regionservice verksamhet består av olika basenheter med ansvar för fastigheter, IT, måltid, städ och logistik. I förvaltningen finns också administrativt stöd med ekonomi, HR, lön och verksamhetsutveckling.
Som Trainee inom ingenjör nätverk/kommunikation kommer du att arbeta i vårt utvecklarteam tillsammans med andra utvecklarkollegor. I din roll som ingenjör nätverk ansvarar du för arbete med design och implementation av ny teknik i vår nätmiljö. Du deltar i utformandet och implementation av säkerhetslösningar i Region Blekinges tjänstebärande datanät. Som modell för förvaltningsverksamheten arbetar vi enligt PM3. 

Region Blekinge står inför en spännande resa mot ökad digitalisering och du kommer att vara en viktig kugge i detta arbete. Vi ska ligga i framkant och utnyttja de teknologier som finns, exempelvis i molnet.

Vem är du?

Vi söker dig som har ett stort intresse för problemlösning och att ge service till verksamheten. Du behöver ha förmågan att snabbt kunna ställa om mellan olika situationer, god analytisk förmåga och lätt för att samarbeta. Du bör också vara drivande, lösningsfokuserad och ha god initiativförmåga.

Vårt koncernspråk är svenska och du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Det kan förekomma kontakter med leverantörer från utlandet och därför bör du även har goda kunskaper i engelska.

Du ska ha en högskoleutbildning inom IT eller motsvarande utbildning (examen får vara inte vara äldre än 18 månader vid programstart i september).

Du ska ha erfarenhet av:

 • nätverk, brandväggar och lastbalansering
 • felsökning inom nätverk
 • komplexa systemmiljöer, systemsamband och integrationer
 • tjänstebaserad utveckling, standarder och arkitektur

 Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av:

 • Cisco certifiering CCNP
 • god kunskap om sammanhang mellan olika IT-komponenter
 • förståelse inom VMware, servers och SAN

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Du får

 • Vara en del av länets största och mest komplexa IT-arbetsplats
 • Insikt i hur vi driver en tillgänglig och säker IT-miljö
 • Möjlighet att använda och utveckla dina tekniska kunskaper med erfarna kollegor
 • Stöd i din personliga utveckling
 • Utbildning inom t.ex. projektledning, hållbarhet och ledarskap
 • Ett externt nätverk bestående av trainees på andra arbetsplatser i regionen

Om traineeprogrammet

Smart Start är ett samarbete mellan Sydsvenska Handelskammaren, Linnéuniversitetet, Region Kalmar Län, Region Kronoberg och Region Blekinge.

Programmet är en fantastisk möjlighet att utveckla din kompetens, bygga nätverk, både sociala och professionella, och knyta värdefulla kontakter för din fortsatta utveckling. Det 12 månader långa programmet innehåller moduler på olika teman som genomförs i grupp tillsammans med trainees från olika företag och branscher i Kronoberg, Kalmar och Blekinge.

Smart Start sköter den första delen av rekryteringsprocessen. Slutintervjuer och eventuella tester sköts av Region Blekinge.

Praktisk information

Programmet startar i september 2023. Vi arbetar med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju före sista ansökningsdag 16 april, skicka därför gärna in din ansökan redan idag. Placeringsort är Karlskrona. Under traineeprogrammet har du en allmän visstidsanställning, efter det finns möjlighet till tillsvidareanställning.

Tillträde i september 2023