Traineeplatsen är inte tillgänglig längre

Tyvärr, traineeplatsen är inte tillgänglig längre.

Visa tillgängliga platser

Region Kalmar län söker trainee systemförvaltare

Vill du vara en del av Kalmar läns största IT-arbetsplats? Vill du arbeta i en modern IT-miljö med att stödja och utveckla verksamheternas digitalisering? Sök en traineeplats hos oss på Region Kalmar län!

IT-förvaltningen finns till för att underlätta för de olika verksamhetsområdena så att de kan sätta patient och invånare i fokus. Den IT vi levererar syftar till att driva en effektiv och säker hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, bildningsverksamhet och regional utveckling i hela länet. Ett uppdrag vi är väldigt stolta över. I IT-förvaltningen finns 180 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik. Din placering blir i centrala Kalmar.

Som systemförvaltare har du ett tekniskt ansvar för införande av nya system, förvaltning och vidareutveckling samt avveckling av system. Merparten av systemen är byggda på Microsoft-teknik, även om andelen som använder container-teknik baserad på Linux/OpenShift ökar.

Du är delaktig i att effektivisera och förbättra den tekniska miljön för att kunna möta framtida utveckling. Du har även dialog med de olika verksamheterna för planering, underhåll, ändringshantering, utveckling och problemlösning.

”Jag startade min karriär på IT-förvaltningen genom Smart Start trainee. Arbetsplatsen och arbetsuppgifterna har verkligen levt upp till mina förväntningar. Jag känner också att min teamledare känner av när tiden är mogen för nya utmaningar. Jag får möjlighet att växa in i rollen och bygga upp förtroende ut mot verksamheterna.” Oscar Selldén, systemförvaltare

Läs gärna mer om att jobba med IT inom Region Kalmar län (https://www.regionkalmar.se/jobba-hos-oss/din-utveckling-och-karriar/jobba-med-it/). I den här rekryteringen samarbetar vi med Smart start graduate traineeprogram som är en regional satsning på kompetensförsörjning. Smart start sköter den första delen av rekryteringen och erbjuder ett brett utbildningsprogram skräddarsytt för dig som är nyexaminerad.

Vem är du?

 • Du har akademisk utbildning inom IT. Din examen får inte vara äldre än 18 månader vid programstart i september 2023.
 • Det är meriterande om du har kunskap inom områden som applikationsdrift, databaser, serveroperativsystem, nätverk eller säkerhet men det är inget krav.
 • Du är en person som värdesätter samarbete och tycker om att dela med dig av din kunskap. För dig är det lätt att kommunicera både i tal och skrift och du trivs med att variera din dag med att arbeta i såväl team som självständigt.

Du får:

 • Insikt i hur vi driver en tillgänglig och säker IT-miljö
 • möjlighet att använda och utveckla dina tekniska kunskaper med erfarna kollegor
 • Stöd i din personliga utveckling
 • En bred traineeutbildning inom bland annat ledarskap, hållbarhet, projektledning och hälsa
 • Ett externt nätverk med andra trainees i regionen

Praktisk information:

 • Arbetsort Kalmar
 • Traineeprogrammet pågår under 12 månader, efter det finns goda möjligheter till en tillsvidareanställning
 • Ansök med CV och personligt brev senast den 16 april via formuläret nedan.