Traineeplatsen är inte tillgänglig längre

Tyvärr, traineeplatsen är inte tillgänglig längre.

Visa tillgängliga platser

Region Blekinge söker en trainee – teknisk systemförvaltare

Om oss

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Region Blekinge erbjuder dig en traineeplats som teknisk systemförvaltare på avdelningen IT-systemteknik. Som teknisk systemförvaltare i Region Blekinge arbetar du i Regionservice, en förvaltning som utvecklar och levererar stöd och servicetjänster till alla verksamheter i Region Blekinge. Regionservice verksamhet består av olika basenheter med ansvar för fastigheter, IT, måltid, städ och logistik. I förvaltningen finns också administrativt stöd med ekonomi, HR, lön och verksamhetsutveckling.

På avdelningen arbetar medarbetarna med förvaltning, systemutveckling och administration av olika system inom Region Blekinges verksamheter. Som modell för förvaltningsverksamheten arbetar vi enligt PM3. 

Teknisk systemförvaltning för Region Blekinge handlar om att vidmakthålla och vidareutveckla förvaltningsobjekt där IT-system ingår som delar i en verksamhet. Förvaltningen bedrivs affärsmässigt i nära samverkan med verksamheten.

Som Teknisk systemförvaltare kommer du bland annat att ansvara för installation, konfiguration, uppgradering och underhåll av IT-system. Vidare kan det även förekomma att du deltar i upphandling av olika IT-lösningar.

Region Blekinge står inför en spännande resa mot ökad digitalisering och du kommer att vara en viktig kugge i detta arbete. Vi ska ligga i framkant och utnyttja de teknologier som finns, exempelvis i molnet.

Vem är du?

För att vara aktuell för tjänsten ska du ha en högskoleutbildning inom IT eller motsvarande utbildning (examen får vara inte vara äldre än 18 månader vid programstart i september).

Vi söker dig som har ett stort eget driv och intresse för problemlösning samt att ha en serviceinriktad personlighet. Du behöver vara noggrann, ha förmågan att snabbt kunna ställa om mellan olika situationer, ha god analytisk förmåga, ha lätt för att samarbeta och vilja ta till dig nya kunskaper.

Tjänsten innebär stort eget ansvar med god initiativförmåga och du bör känna engagemang och ödmjukhet inför uppgiften. Vi förväntar oss att du kontinuerligt håller dig uppdaterad genom internt samarbete och omvärldsbevakning och att du ser möjligheter framför problem.

Vårt koncernspråk är svenska och du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Vidare då det kan förekomma kontakter med leverantörer från utlandet, förväntar vi oss att du även har goda kunskaper i

engelska.

Resor förekommer och vi ser gärna att du har B-körkort.

Vi vill att du ska ha följande kvalifikationer:

• Bred allmänkompetens inom IT

• God kunskap om Microsofts klient- och serveroperativ

• God allmänkunskap om nätverk och dess uppbyggnad

• God kunskap om nätverksprotokoll och brandväggars funktion

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och din vilja att vara en del av vår verksamhet.

Du får

  • Vara en del av länets största och mest komplexa IT-arbetsplats
  • Insikt i hur vi driver en tillgänglig och säker IT-miljö
  • Möjlighet att använda och utveckla dina tekniska kunskaper med erfarna kollegor
  • Stöd i din personliga utveckling
  • Utbildning inom t.ex. projektledning, hållbarhet och ledarskap
  • Ett externt nätverk bestående av trainees på andra arbetsplatser i regionen

Om programmet

Smart Start är ett samarbete mellan Sydsvenska Handelskammaren, Linnéuniversitetet, Region Kalmar Län, Region Kronoberg och Region Blekinge.

Programmet är en fantastisk möjlighet att utveckla din kompetens, bygga nätverk, både sociala och professionella, och knyta värdefulla kontakter för din fortsatta utveckling. Det 12 månader långa programmet innehåller moduler på olika teman som genomförs i grupp tillsammans med trainees från olika företag och branscher i Kronoberg, Kalmar och Blekinge.

Smart Start sköter den första delen av rekryteringsprocessen. Slutintervjuer och eventuella tester sköts av Region Blekinge.

Praktisk information

Programmet startar i september 2023. Vi arbetar med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju före sista ansökningsdag 16 april, skicka därför gärna in din ansökan redan idag. Placeringsort är Karlskrona. Under traineeprogrammet har du en allmän visstidsanställning, efter det finns möjlighet till tillsvidareanställning.

Tillträde i september 2023