Traineeplatsen är inte tillgänglig längre

Tyvärr, traineeplatsen är inte tillgänglig längre.

Visa tillgängliga platser

Region Kalmar län söker trainee systemingenjör

Vill du arbeta i en modern IT-miljö med att utveckla och förvalta en säker och tillgänglig IT infrastruktur? Sök en traineeplats hos oss på Region Kalmar län!

Inom Region Kalmar läns IT-verksamhet bidrar vi till samhällsnyttan, har kompetenta kollegor och hanterar hela Region Kalmar läns IT-miljö. Den IT vi levererar syftar till att driva en effektiv och säker hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, bildningsverksamhet och regional utveckling i hela länet, ett uppdrag vi är väldigt stolta över. Inom IT-förvaltningen finns 180 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik. Din placering blir i centrala Kalmar. Vi erbjuder dig en traineeplats som systemingenjör hos enheten IT Infrastruktur där du får vara med på vår förändringsresa med fokus på flödesoptimering och automation av våra tjänster och arbetsmetoder. I din roll bidrar du till fortsatt utveckling av teamet mot ett än mer interaktivt och transparent arbetssätt.

Enheten IT Infrastruktur omfattar teamen server och lagring, kommunikation och säkerhet som alla verkar för att leverera robusta, säkra och tillgängliga tjänster inom dessa områden. En central del är att arbeta med förbättring av livscykelhanteringen av våra plattformar och att omvärldsbevaka relevanta teknikområden för att forma strategier och långsiktiga planer.

I vår servermiljö är Windows det dominerande operativsystemet, även om behovet av Linux växer. I vår nätverksmiljö använder vi oss av mjukvarudefinierade lösningar. Vårt fokus ligger för närvarande på att vidareutveckla och utveckla nya tjänsteleveranser av container-, virtualiserings- och automationsplattformar med tillhörande utvecklingsmiljöer. Läs gärna mer om att jobba med IT inom Region Kalmar län https://regionkalmar.se/jobba-hos-oss/dina-mojligheter/jobba-med-it/

Vem är du?
• Du har akademisk utbildning inom IT. Din examen får inte vara äldre än 18 månader vid programstart i september 2024.
• Det är meriterande om du har kunskap inom områden som containerisering, virtualisering, scripting och konfigurationsdistribution, nätverk eller IT-säkerhet.
• Du har förmåga att analysera, standardisera och automatisera. Ditt arbetssätt är strukturerat, din kommunikationsförmåga är god och du tar dig gärna an svårare uppgifter.

Du får:
• Insikt i hur vi driver en tillgänglig och säker IT-miljö
• Möjlighet att använda och utveckla dina tekniska kunskaper med erfarna kollegor
• Stöd i din personliga utveckling
• En bred traineeutbildning inom bland annat ledarskap, hållbarhet, projektledning och hälsa
• Ett externt nätverk med andra trainees i regionen

Om programmet
Smart Start är ett samarbete mellan Sydsvenska Handelskammaren, Linnéuniversitetet, Region Kalmar Län, Region Kronoberg och Region Blekinge. 

Praktisk information
• Arbetsort Kalmar
• Traineeprogrammet pågår under 12 månader, efter det finns goda möjligheter till en tillsvidareanställning
• Ansök med CV och personligt brev


Ansökan hanteras av Adecco.