Traineeplatsen är inte tillgänglig längre

Tyvärr, traineeplatsen är inte tillgänglig längre.

Visa tillgängliga platser

Region Blekinge söker trainee inom IT säkerhet

Om arbetsplatsen
I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.Basenheten Informationstekniks uppdrag innefattar att förvalta och utveckla regionens informationssystem och teknisk infrastruktur utifrån övergripande strategier samt att leverera och utveckla verksamhetsstöd och servicetjänster.

Vi söker nu trainee som It-säkerhetsspecialist till It-infrastruktur som tillhör basenheten informationsteknik där även avdelningarna It systemförvaltning vård, It – utveckling och koordinering, It-service, It- systemutveckling ingår.
Region Blekinges it- miljö är modern och omfattar hela regionen med samarbeten inom Blekinge men även med andra regioner.

Arbetsuppgifter
Region Blekinge står inför många spännande och utmanande projekt där du kommer att ha en roll i att stötta utvecklingen utifrån perspektivet It-säkerhet. I rollen kommer du att jobba med It-säkerhetsfrågor där du får ansvar för ett eller flera system ur ett tekniskt perspektiv. Du kommer exempelvis att ansvara för installation, konfiguration, uppgradering och underhåll av It-system. Du kommer också vara delaktig i upphandlingsarbete, skriva tekniska krav, när de system du ansvarar för byts ut. 

Du ingår som medlem i It-säkerhetsteamet, där arbetsuppgifterna omfattar strategiska val av It-säkerhetssystem samt operativa uppgifter som underhåll av befintliga It-säkerhetslösningar, design och implementation av nya.

I dina arbetsuppgifter ingår även framtagning av tillförlitlig dokumentation inom området.
Du kommer som trainee arbeta inom It-säkerhetsområdet och din anställning under perioden kommer vara drifttekniker

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

 • akademisk utbildning motsvarande BSc eller MSc inom informationssäkerhet, datavetenskap, cybersäkerhet eller annan flerårig akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Stort intresse av att arbeta med IT-säkerhet, informationssäkerhet, cybersäkerhet
 • god kunskap om aktuella författningar inom IT-säkerhet inom informationssäkerhet och säkerhetsskyddområdet.
 • kunskap om ISO 27001/2, i synnerhet säkerhetsåtgärder och säkerhetstekniker.
 • mycket god kompetens i att normera och följa upp såväl tekniska som administrativa it-säkerhetslösningar.
 • förmåga att förstå och analysera verksamhetsprocesser ur ett säkerhetsperspektiv.
 • erfarenhet av att planera och genomföra presentationer/utbildningar för olika målgrupper samt leda workshops eller arbetsmöten.
 • god förmåga att utrycka dig i tal och skrift.
 • Tjänsten är placerad i Karlskrona men resor kan förekomma inom länet, därför bör du ha B körkort.
 • Då vi är en avdelning som ansvarar för driften av Region Blekinges IT-infrastruktur kan beredskapstjänstgöring ingå i tjänsten.
 • För din kännedom krigsplacerar Region Blekinge all tillsvidareanställd personal. Vissa av våra anställningar är säkerhetsklassade, för dem görs säkerhetsprövning med registerkontroll

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2024-September
Tidsbegränsad till: 2025-Augusti.


Ansökan hanteras av Adecco.