Traineeplatsen är inte tillgänglig längre

Tyvärr, traineeplatsen är inte tillgänglig längre.

Visa tillgängliga platser

Volvo Cars söker talang inom logistik

Vill du vara med och bygga världens bästa bilar?

VCBC söker nu en medarbetare till Supply Chain Engineering

Smart Start är ett samarbete mellan Sydsvenska Handelskammaren, Linnéuniversitetet, Region Kalmar Län och Region Kronoberg. Syftet är att få de unga talanger som utbildas i regionen att stanna kvar även efter examen men också att locka hemvändare och andra som vill ha en smart start på sin karriär. Detta för att säkra kompetensen hos företagen i regionen.

Volvo anställer traineen under ett års tid samtidigt som hen deltar i ett utbildningsprogram i Smart Starts regi. Smart Start står för marknadsföringen tjänsten och den första delen av rekryteringsprocessen. Slutintervjuer sköts av VCBC.

Volvo Cars är mitt inne i en spännande resa med innovationer för att förenkla människors liv. Vi erbjuder dig en möjlighet att bidra till denna resa i ett företag som har potential att växa och verkligen göra skillnad.

Du kommer att tillhöra ett Flowteam vid Logistikteknik på Volvo Cars Body Components (VCBC) i Olofström. Teamets huvudsakliga uppgift är att kontinuerligt utveckla våra flöden både internt och externt. Du kommer att vara delaktig i att analysera och implementera de bästa lösningarna i vår löpande verksamhet samt medverka i utredningar gällande nyvagnsprojekt, kapacitetsökningar, mixförändringar mellan olika bilmodeller, samt andra förändringar kopplade till vår Flowresa.

 
Om programmet

En fantastisk möjlighet att utveckla din kompetens, bygga nätverk, både sociala och professionella, och knyta värdefulla kontakter för din fortsatta utveckling inom företaget. Det 12 månader långa programmet innehåller 8 moduler av olika teman som genomförs i grupp tillsammans med andra trainees från olika företag och branscher i Kronoberg-Kalmar.

Du får:

  • Vara en del i ett Flowteam, där exempel på arbetsuppgifter kan vara att koordinera olika flöden i fabrik, standardisera arbetssätt för att skapa stabilitet och sprida de bästa arbetssätten
  • Var med och definiera och arbeta mot uppsatta mål
  • Stöd i din personliga utveckling av erfarna ledare och tekniker
  • Utbildning i till exempel företags- och produktkännedom. Vid behov utbildning i ledarskap och projektledning
  • Du får möjlighet att skapa ett globalt nätverk genom kontakten med leverantörer och kunder över hela världen

Vem är du?

  • Du har en universitetsexamen, gärna inom Industriell ekonomi, logistik eller Supply Chain Management. Erfarenhet av projektledning är meriterande
  • Vi tror att du är en person som har lätt för att samarbeta, ta egna initiativ och gillar att ta dig an nya utmaningar
  • Flytande läs- och skrivkunskaper i engelska är ett krav då koncernspråket är engelska

Praktisk info

Programmet startar i september 2021. Tjänsten är en visstidsanställning med goda chanser till fast tjänst efter avslutat program och arbetsort är Olofström.

Ansök senast 16/5 2021
Tillträde i tjänsten september 2021

Utbildningskrav: Universitets/högskoleexamen